Easy ways to save money for 'the little guy'

These suggestions might not work for everyone, but it sure is a good start for most of us. These are just small things you can do on a daily basis to save money if you're a "little guy".


 1. Plan your day; make a schedule of what you need to do that day, what it will cost, and what you actually need to pay for. In this way, you can get rid of spontanious costs and things you don't really need.
 2. Don't go out if you don't need to; if you're in the house there can be no costs whatsoever. (But it's not smart to say no to the pals or the girl all the time, for non-economic reasons).
 3. Pack a small lunch, learn about food that makes you feel full and that gives nutrition, so you won't need to eat street food.
 4. Don't drive if you don't have to! If you live just by the supermarket, you might not need the car to buy groceries. Sometimes you can take the bike, or maybe the bus. Saving gas money makes a great difference!
 5. Keep the electric bill low. Turn of the lights, turn of the TV, make it a habit to turn off your electro stuff. Water and heat also counts.
 6. Eat your leftovers instead of trashing them; eat them the next day instead of buying new all the time.
 7. You can use your clothes in 2-3 days instead of washing every day! It's not bad for your hygiene, if you take care of yourself in other ways. (Four days is too long).
 8. Pay your bills in time! Paying immediately will not give you fees for not paying.We haven't forgot about Finland! In Finnish:


Nämä ehdotukset eivät ehkä toimi kaikille, mutta se varmasti on hyvä alku useimmille meistä. Nämä ovat vain pieniä asioita, voit tehdä päivittäin säästää rahaa, jos olet "pikkumies".

1. Suunnittele päivä; tehdä aikataulu, mitä tarvitsee tehdä, että päivä, mitä se maksaa, ja mitä todella tarvitse maksaa. Näin voit päästä eroon spontaani kustannusten ja mitä ei todellakaan tarvitse.

2. Älä mene ulos, jos et tarvitse; jos olet talossa ei voi olla kustannuksia lainkaan. (Mutta se ei ole järkevää sanoa ei kaverukset tai tyttö koko ajan, muista kuin taloudellisista syistä).

3. Pack pieni lounas oppia ruokaa, joka tekee sinusta tuntuu täysin ja joka antaa ravintoa, joten sinun ei tarvitse syödä katu ruokaa.

4. Älä aja, jos et tarvitse! Jos asut vain supermarket, et ehkä tarvitse autoa ostaa elintarvikkeita. Joskus voi ottaa pyörä, tai ehkä linja. Säästäminen kaasua rahaa tekee suuri ero!

5. Pidä sähkölaskussa alhainen. Vaihteessa valot, vaihteessa TV, tee se tapa sammuttaa electro tavaraa. Vettä ja lämpöä myös laskee.

6. Syö tähteitä asemesta halveksuntaa niitä; syödä niitä seuraavana päivänä sijaan ostaa uusia koko ajan.

7. Voit käyttää vaatteita 2-3 päivän sijasta pesun joka päivä! Se ei ole haitaksi hygienia, jos huolehtia itsestäsi muilla tavoin. (Neljä päivää on liian pitkä).

8. Maksa laskusi ajoissa! Maksaminen heti ei anna sinulle maksuja ei maksa.

5 comments:

 1. These r the tips !! Sure it'll help my situation but, don't u have more?

  ReplyDelete
  Replies
  1. Yes, we have more. We might create an extended version.

   Delete
 2. Oo caan ka badan ma aysan shaqayn :D

  ReplyDelete
  Replies
  1. Somalian? youre the only one here, plus you should speak english

   Delete
 3. স্তন্যপান.

  ReplyDelete


Latest on LQG